Volg mij:

Wil je online kennismaken? Klik hier

het Pad van Ascensie

26 juli 2022

Als je de definitie opzoekt voor ascenderen krijg je de uitleg: opklimmen. Sommigen zullen waarschijnlijk bij het woord opklimmen, denken aan carrière, de maatschappelijke ladder beklimmen. Je zou het inderdaad kunnen zien als een ‘ladder’ beklimmen. Maar in plaats van een ladder die in dit geval meestal naar steeds meer status, geld, macht en bezit leidt- voeding vooral voor je ‘ik’ je, leidt deze trap vooral naar steeds meer zelfkennis, innerlijke groei, heling, bewustwording, bezieling en zingeving- voeding voor je Ware Zelf. Ik denk wel eens bij mezelf hoe mooi het zou zijn als het woord ‘carrière’ evolueert naar: ‘carrière maken, om de weg terug naar huis te vinden’. Een omdenkertje.

Je zult jezelf misschien afvragen: ‘Hoe werkt het pad van ascensie nou precies in de praktijk, welke stappen zijn er voor nodig en wat is het nou eigenlijk?’ Ik zal het proberen uit te leggen, niet direct gebruikmakend van al te veel termen die voor sommigen lastig te plaatsen zijn en als ‘zweverig’ ervaren worden. Ik hoop dat ik het een en ander kan verduidelijken en door het opbouwend schrijven bepaalde termen grijpbaar worden.

Orde brengen in je innerlijke wereld

De eerste en naar mijn mening de grootste en zwaarste stap die voor mij hoort bij het pad van ascensie is allereerst: de innerlijke wil orde te brengen in je innerlijke wereld.

Deze eerste grote stap is onderverdeeld in sub-stappen en zet veel processen in gang. Het allerbelangrijkste is dat je je eerst bewust wordt van je gevoelens, emoties en gedachten. Dit is makkelijker gezegd, dan gedaan. Het vraagt liefdevolle zelfdiscipline (haast 24/7). Intense periodes zullen zich afwisselen met rustige periodes. Je rust pakken is belangrijk en nodig om nieuwe inzichten en bewustwordingen rustig te verwerken en te integreren in of juist op te schonen uit je systeem en te wennen aan een verandering in voelen, ervaren, denken en waarnemen.

Stapje voor stapje zul je meer over jezelf te weten komen en herkennen wat destructief en constructief werkt voor jou. De kunst is om stapje voor stapje alle destructieve gevoelens, emoties en gedachten te herkennen. Dit niet meer zien als onderdeel van jou en er in liefde naar te kunnen kijken en te omarmen. Gevoelsprikkels niet meer negeren- vertrouw (geeft kracht), emoties niet meer bestrijden- laat het er zijn en gaan (lucht op), gedachten niet meer beperkend- verruim (link naar openen hartbewustzijn en helder zuiver innerlijk weten). Wees eerlijk naar jezelf toe.

Van destructief naar constructief

Destructieve gevoelens, emoties, en gedachten maakt wankel, angstig en in overlevingsstand. Het geeft je het gevoel dat je op ontploffen staat. Het maakt vast in je gedachten, geen uitweg meer ziend, losgekoppeld van je Ware Zelf, je lagere zelf het overnemend. Dit alles kan beschreven worden als laagfrequente en hoog vibrerende energiestromen. Het kan je letterlijk leegzuigen, onderuit halen, vast doen laten zitten, in een zwart gat doen zitten, ontheemd, eenzaam en ‘disconnected’ voelen.

Juist door bewustwording van dit alles, het toelaten van je gevoelens en emoties, het er letterlijk uit- schreeuwen, huilen, dansen, zingen en elke andere mogelijke uiting (zonder dit op anderen te projecteren), en destructieve gedachten niet meer zien als deel van jou, maar deze herkennen en weten los te laten en om te zetten naar constructieve gedachten, gebeurt er iets heel moois. Er vindt een verschuiving plaats binnen in jou. Je ervaart opeens meer ruimte in jezelf en voelt meer rust binnen in jezelf. Een zachtere energiestroom voel je door je heen stromen.  Je voelt meer vertrouwen en begint langzaam een lijntje te voelen met iets dat heel groots en krachtig voelt en tegelijkertijd heel zacht en liefdevol. Je weet nog niet precies wat dit is, maar daar zal je later achter komen.

Het lijntje met…

Wat er ‘zojuist’ heeft plaatsgevonden, is dat je enkele destructieve gevoelens, emoties en/of gedachten hebt weten om te zetten of transmuteren naar een lichtere, meer hoogfrequente en lager vibrerende energiestroom. Je hebt een lijntje gevoeld met ‘dat iets’. Opeens krijg je nieuwe inzichten, ingevingen, ideeën. Je voelt meer ruimte binnenin jezelf en hebt weer vertrouwen in het leven. Je weet dat je zojuist iets bent begonnen, wat niet meer te stoppen is. Het is het begin van jouw pad van ascensie. Innerlijke groei, bewustwording en ontwaken, beginnen focuspunten te worden in je leven. Bewustzijnsverruiming, het besef dat er meer is dan alleen de (materiele) wereld en het ervaren van een nieuwe werkelijkheid gaan hier ook een grote rol spelen.

Bewustzijnsverruiming (in feite het ascenderen in bewustzijn= frequentie= licht= kennis = (+ ervaring) wijsheid), draagt bij aan het leren zien van het totale (wereld)plaatje. Het helpt om naast de materiele zintuigen (horen, zien, voelen, ruiken, proeven), ook de hogere zintuigen te ontwikkelen, waaronder: het derde oog, het innerlijke oor en het voelende hogere hart. Door activering van deze zintuigen zul je de werkelijkheid waarin je leeft hoogstwaarschijnlijk met andere ogen gaan bekijken en ervaren.

Openen hartbewustzijn

En hier ben je bij stap 2 aangekomen: het openen van je hartbewustzijn. Het innerlijke weten, voelen, horen, zonder daar externe bronnen voor nodig te hebben. Misschien enkel om zo nu en dan, als je je  onzeker voelt over je weten/ voelen, bevestiging te krijgen. Je begint steeds meer te doorzien en overzien. Je wordt je bewust van meerdere dingen, die misschien wat minder aards zijn. Oude patronen (in welke vorm dan ook) worden steeds sneller herkend en je weet steeds makkelijker te voorkomen dat ze jouw op een destructieve manier beïnvloeden. Je begint steeds meer in jezelf te verzachten en in je kracht te staan. Dat lijntje dat je al een paar keer hebt gevoeld, begin je te herkennen en weet je er steeds makkelijker mee te verbinden. Je zult steeds meer ‘universele liefde voor AL wat leeft’ ervaren en voelen, en bent steeds meer in liefde en vertrouwen.

Het zet al met al hele processen in gang die je in eerste instantie behoorlijk in de war kunnen maken. Alles waarin je ooit geloofde, kan opeens als een illusie gezien worden. Ook kun je gaan ervaren dat je huidige levenspad, niet meer bij je aansluit. Dit kan als pijnlijk ervaren worden en zal weer nieuwe pijnstukken, trauma’s in je triggeren. Vaak zul je denken: ‘niet weer he!’ Het proces van ascensie zal je keer op keer veel zelfdiscipline vragen en vragen de blik blijvend naar binnen te richten.

Herkenning

Weet dat je keer op keer een stukje zal groeien, een laagje afgepeld wordt, een stukje wijzer bent geworden, een stukje lichter bent geworden. Je trillingsfrequentie verhoogd, je steeds meer bewust wordend van de verschillende bewustzijnsvelden of dimensies. Een steeds sterker lijntje voelend en in verbinding staand met, jawel, hetgeen wat je al verschillende keren gevoeld en ervaren hebt:

De verbinding met de GodBron, de Goddelijke Bron, Source, Yunasai of welk ander woord zich leent voor deze oer-levenskrachtstroom- en veld.

Besef je dat wij allen gecreëerd zijn binnenin de GodBron. Deze bron ademt enkel universele liefde, kennis en wijsheid. Wij leven in de GodBron, de GodBron leeft in ons. It is all connected. Het is onze oorsprong en wij mogen langzaamaan onze weg terug naar huis vinden.

Het doel van het pad van ascensie is uiteindelijk om onze oorsprong weer te herinneren, te leven in vrijheid en liefde, en thuis te komen.

Blijf vertrouwen houden

Heb je ervoor gekozen het pad van ascensie af te leggen en voel je dat je tegen dingen aanloopt en/of vastloopt? Allereerst: blijf vertrouwen houden, dit hoort er allemaal bij.  Eenmaal begonnen, is er geen weg meer terug. Er zullen continu verschuivingen plaatsvinden binnen in jou, die in momenten als heel naar of zwaar ervaren kunnen worden. Het is een signaal dat er weer een laag in jou gezien wilt worden. Het nodigt je uit ook deze laag in liefde te omarmen en te zeggen: bedankt voor je aanwezigheid, lessen en inzichten, ik laat je nu gaan.

Met een beetje geluk na het vaarwel zeggen tegen/ opschonen van weer een laag, ontstaat er weer ruimte binnen in jou. Je voelt de liefde door je heen stromen, je hart verzachten en verruimen. Een diepe innerlijke rust wordt ervaren en je krijgt plots weer ingevingen, ideeën en herinneringen. Je kunt weer vol goede moed en in vertrouwen door. Het wordt steeds makkelijkere verbinding te blijven houden met ‘het bekende lijntje’. Het lijntje dat altijd aanwezig is IN jou en je ondersteuning zal blijven bieden..

Er zullen zich blijvend stukken aandienen. Weet dat wat je op je bordje krijgt, hetgeen is wat je op dat moment aankunt. Blijf altijd vertrouwen houden in het proces. Besef je dat het telkens weer een uitnodiging is dieper te gaan en stukken uiteindelijk voorgoed op te ruimen. Hierdoor zal er meer ruimte ontstaan voor nieuwe mooie ervaringen, herinneringen en bewustwordingen.

Je bent niet alleen

Weet dat je er niet alleen in bent. Wij zijn met velen. Vanuit het diepste van mijn hart: heb vertrouwen in het proces, we zullen uiteindelijk allemaal thuiskomen. Praat erover met gelijkgestemden. Deel. Open je hart. Je wordt gehoord en gezien, ook als je het zelf even niet meer voelt.

In liefde,

Marjolijn

Voel je dat je op dit moment ondersteuning kunt gebruiken in jouw processen, klik dan op deze link en lees wat Heart of Creation voor jou kan betekenen.

NEEM CONTACT MET MIJ OP