Volg mij:

Wil je online kennismaken? Klik hier

Over Marjolijn

OBSERVER OF THE WORLD

Al sinds dat ik een jong meisje was, voel ik mij een ‘observer of the world’.  Ik deed dit altijd rustig op een afstandje, vaak in de war rakend van het gedrag van anderen. Ik trok mij vaak terug in mijn eigen wereld; een wereld die voor mij veiliger, liefdevoller en zachter voelde, dan de stoffelijke wereld waar ik gevoelsmatig  op neer gedonderd was.

In de klas zittende bij het raam droomde ik vaak weg, al kijkend naar de vlinders, vogels en andere levende wezentjes. Ik vloog vaak met ze mee naar een wereld waar ik me licht en vrij voelde. En dan opeens de harde stem van de juf: ‘Marjolijn, let eens op!’ om vervolgens verplaatst te worden naar de andere kant van de klas tegen de muur, zodat ik beter bij de les bleef. Me nog geheel overdonderd voelend en verdrietig door de harde woorden, niet begrijpend waarom het zo hard moest.

Deze situatie is een van de velen situaties gedurende mijn leven, waar ik me verbaasde over de hardheid die ik voelde in mensen. Waar mijn gevoeligheid niet opgemerkt werd, of juist genegeerd en niet serieus genomen werd (lees: niet begrepen werd). Waar in mij altijd een verlangen en streven was naar harmonie, liefde, transparantie, zachtheid, openheid, eenheid en gelijkheid in de omgang met elkaar, zag ik toch vaak het tegenovergestelde gebeuren. Iets waar ik lange tijd niet goed mee om wist te gaan.  Dit resulteerde in een meisje dat zich vanbinnen steeds kleiner en onveiliger ging voelen en zichzelf steeds onzichtbaarder ging maken (voor de buitenwereld).

DE PUBERTIJD: DE START VAN INNERLIJKE GROEI EN ONTWAKEN

Vanaf mijn 14e deed de puberteit zijn intrede.  De Ware Marjolijn liet meer van zich horen, stelde zich meer open en durfde zichtbaarder te zijn. Al sloeg ik soms een klein beetje door. Ik wilde vooral alles zelf bepalen, vrij zijn, genieten van het leven en vooral niet beperkt worden. Iets wat eigenlijk altijd al een rode draad in mijn leven is geweest, maar wat ik nu steeds beter durfde te leven en te uiten.

In deze periode, waar ik meer naar buiten aan het treden was en mij letterlijk en figuurlijk meer openstelde, werd ik ook steeds ‘fijngevoeliger’. Ik werd me nu echt bewust van ‘energieën’ en kreeg er veel last van. Het was hier dat ik voor het eerst bezoekjes ging brengen aan healers, mediums en therapeuten en waar ik in aanraking kwam met de wereld buiten het aardse. En… het was hier waar mijn pad van innerlijke groei en bewustwording begon.

DE WERELDREIZIGSTER

Vanaf mijn 21e werd ik letterlijk een wereldreizigster. Ik trok de wijde wereld in om ervaringen op te doen en mijzelf verder te ontplooien. Het waren jaren van zowel innerlijk- als uiterlijk reizen. Het was een ware zoektocht naar mezelf, mij volledig vrij en onafhankelijk maken. Ik begon mezelf steeds meer te ontdekken en ging me krachtiger en zelfverzekerder voelen. Ik leerde steeds beter omgaan met mijn gevoeligheid en kon een begin maken met de verwerking van mijn pijnstukken. Ook begon ik me steeds meer te verdiepen in ‘spirituele zaken’ en begon ik (innerlijk) onderzoek hierna te doen. Ik werd mij steeds meer bewust van de wonderbaarlijke wereld waarneembaar buiten onze fysieke zintuigen en des te meer met ons bewustzijn.

HET KANTELPUNT

In 2014, ondertussen 33 jaar, keerde ik terug naar Nederland. Ik vond dat het tijd werd dat ik wat ging ‘opbouwen’. Na mijn focus gelegd te hebben op mijn ‘carrière’ in combinatie met mezelf ondergedompeld te hebben in het Amsterdamse nachtleven, kwam ik in 2018 (na toch 4 topjaren) terecht in een burnout.

Dit is het kantelpunt in mijn leven geweest. Het was tijd om de balans op te maken, écht mijn hart te gaan volgen. Mijn hoge maatstaven aan de kant zettend, het loslaten van hoe ‘het hoort’ in onze huidige maatschappij en door mezelf ingeprente verwachtingen. Na 9 maanden herstel en hulp, besloot ik mij allereerst om te scholen tot pedagogisch medewerker.

Hierna heb ik nog een jaar de opleiding gevolgd: Holistisch Gezins- en Kindertherapeut Nieuwetijdskind aan het opleidingsinstituut: Nieuwetijdscentrum Lichtkind Lichtvlinder. Dit was een heel waardevol jaar, waar ik veel geleerd heb over mezelf. Uiteindelijk besefte ik me ook dat ik niet echt het type ben om als kindertherapeut aan de slag te gaan. Ik begon me steeds meer te realiseren dat ik het liefste werk met de allerkleinsten, als ook graag ‘grote mensen’ wil gaan ondersteunen in hun innerlijke processen, spirituele groei en ontwakingsproces.

CORONA, HET GROTE ONTWAKEN EN HET ONTSTAAN VAN…

Deze fase liep synchroon met de periode dat Corona in beeld kwam. Er volgde een jaar van demonstraties bijwonen, actief zijn binnen een bewustwordingsgroep en het opzetten van een initiatief van landelijke huiskamerbijeenkomsten om mensen met elkaar te verbinden. Het was een jaar waar ik in een versneld proces van ontwaken terecht kwam. Uiteindelijk eiste dit ook zijn tol. Het strijden werd ik moe, ik voelde: dit kan en mag anders… Want deep down was het natuurlijk mijn eigen innerlijke strijd.

2021 was het jaar van inkeer. Ik trok me terug uit alle groepen en woonde niet of nauwelijks nog manifestaties bij. Ook voelde ik dat ik me mocht gaan losmaken van alle verleidingen en afleidingen uit de buitenwereld. De focus op mijn binnenwereld en dat kleine zachte stemmetje in mij dat me heel subtiel de weg wees, werd mijn prioriteit. Ik begon steeds meer in te zien en te doorzien wat er zich op wereldtoneel afspeelde en wat de achterliggende oorzaken ervan waren.

Er ging een nieuwe wereld voor me open, en dat denkende dat ik het allemaal wel wist. Het leren onderscheiden van het valse licht van het Ware Licht werd me steeds duidelijker en een groot focuspunt. Als ook het herinneren van- en ontwaken in mijn innerlijke Ware ChristusLicht- de innerlijke Christos weer in mij omarmen. Mijn missie werd in grote lijnen duidelijk en ik voelde dat ik me gereed mocht gaan maken. De eerste zaadjes werden gepland en zo ontstond:

HEART OF CREATION

VALS LICHT VERSUS WARE LICHT EN het Ware ontwaken

2022 luidde ik in op de bank al lezend en ben ik begonnen met het schrijven van mijn eerste workshop ‘Leven vanuit jouw Hoogste en Zuiverste Licht’. Met ook dank aan de boeken Voyagers en Nieuwe Dageraad 1 en 2 (inclusief video’s van schrijfster Helma Broekman-Lichtkind) – mijn persoonlijke heilige ‘bijbels der Gnosis’, kon ik steeds meer de verdieping ingaan en verruimde mijn bewustzijn zich met mij mee. Ik wist wat me te doen stond: misstanden aan de kaak stellen op gebied van ‘vals licht versus het Ware Licht’ en dit integreren in mijn aanbod, als ook het integreren van ‘vrijheidscodes’ door middel van het bieden van ondersteuning (het aanreiken van tools) op gebied van innerlijke groei, bewustwording en ontwaken (in ons innerlijke Ware ChristusLicht).

Kortom: direct of indirect liefdevolle ondersteuning bieden aan medereizigers die ook voor het alomvattende pad van ascensie gekozen hebben.

In liefde en vertrouwen vervolg ik mijn pad en kijk ik uit naar wat zich allemaal nog gaat ontvouwen en openbaren.

Veel liefs,

Marjolijn

Referenties

Madelon

Dank je wel Marjolijn! Ik wist van tevoren al dat jij de wereld veel te brengen hebt. Ik heb je workshop als leerzaam en ontspannen ervaren. Ik zat meteen heel diep in je meditaties. To be continued 💛

Madelon

NEEM CONTACT MET MIJ OP